Petrétei: jelentősen megnőtt a veszély

Infostart
2007. február 8. 13:44
Bár a rendőrség dönthet a kérdésről, március 15. után megszűnhet a kordon az Országház körül az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint, aki úgy tudja, a fokozott biztonsági készültségről folyamatosan tájékoztatják az államfőt.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter az InfoRádiónak elmondta: folyamatosan érkeznek jelzések arról, hogy robbantásos merényletek, vagy a politikusok testi épségét veszélyeztető cselekmények vannak készülőben.

Petrétei József közölte: korábban is kaptak ilyen információkat, de csak elvétve. Október 23. óta azonban jelentős mértékben nőtt a számuk.

A miniszter hozzátette: különböző rendezvényeken is elhangzottak olyan beszédek, amelyekben szó volt a Kossuth tér vissza- és a Parlament elfoglalásáról.

Nagyobb kockázat

A Magyar Televízió székházának elfoglalása előtt ezeknek a bejelentéseknek sokkal alacsonyabb volt a kockázati értéke - mondta Petrétei József.

Közölte: a Kossuth téri kordonra a fokozott biztonsági kockázat miatt van szükség, és úgy tudja, Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter erről tájékoztatta az államfőt, Sólyom Lászlót is.

Március 15-ig vagy tovább


Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint a fokozott biztonsági kockázat március 15. után megszűnhet, a kordon lebontásáról azonban a rendőrség dönt.

A hatóság a Nemzetbiztonsági Hivatallal együtt folyamatosan értékeli a beérkező információkat, és ha a veszély továbbra is fennáll, meg kell tennie a szükséges lépéseket - mondta Petrétei József.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást