Nincs megállapodás a MÁV-kórházak jövőjéről

Infostart
2007. február 8. 15:14
Nem történt előrelépés a vasút-egészségügyi dolgozók és az Egészségügyi Minisztérium egyeztetésén a budai és szolnoki MÁV-kórházak jövőjéről - nyilatkozta az InfoRádiónak a Vasúti Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének ügyvezető alelnöke.

Prókay Sándorné ismertette, hogy korábban két javaslatot kaptak a szaktárcától a vasút-egészségügy jövőjével kapcsolatban. Mivel mindkét dokumentum sok kívánni valót hagyott maga után, harminc kérdést intéztek az Egészségügyi Minisztériumhoz, amelyeket ma tárgyaltak volna, ám ezekre nem kaptak választ, mert a kérdéseket tartalmazó e-mail a tárca államtitkára szerint nem érkezett meg - tette hozzá a Vasúti Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének ügyvezető alelnöke.

Mint fogalmazott, a teljes vasút-egészségügy jövőjével foglalkozik a két említett javaslat. Az első szerint nincs szükség a budai MÁV-kórházra, a második pedig megtartaná a vasút-egészségügy jelenlegi rendszerét, de kötelezően bekényszerítené a vasutasokat ebbe - mondta Prókay Sándorné.

Az egészségügyi tárca arról nem nyilatkozott, hogy mindkét MÁV-kórház bezárásával számol-e, ezzel szemben a szakszervezettől kérdezték meg, miért akarják, hogy megmaradjon a budai intézmény - nyilatkozta az ügyvezető alelnöke.

Kifejtette: az érdekképviselet ki fogja dolgozni javaslatát a vasút-egészségügy jövőjéről, de egyúttal nevetségesnek tartja, hogy a szakma erre nem képes, és nem rendelkezik megfelelő szakmai érvekkel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást