Iskola a "halállistán"

InfoRádió / MTI
2007. február 8. 15:49
Közel százötvenen tüntettek a VI. kerületi Vörösmarty Általános Iskola tervezett bezárása ellen a kerület önkormányzatának épülete előtt.

A demonstrációt, amelyen tanulók, szüleik és tanárok is részt vettek, arra az időpontra időzítették, amikor a terézvárosi képviselő-testület arról tanácskozott rendkívüli ülésen, hogy melyik gimnáziumot és általános iskolát szüntetik meg.

Takács Orsolya, az iskola igazgatója kifejtette: a képviselő-testület 2006. december 21-ei ülésén a kerület hat általános iskolája közül kettőnek, a Lovag utcainak és a Derkovits Gyula iskolának a bezárásáról hozott határozatot.

A napokban utcai pletykákból értesültek arról, hogy "a Derkovits helyett a Vörösmarty iskola került a halállistára" - tette hozzá az intézményvezető.

Az igazgató ismertette, hogy az iskolának 268 tanulója van, angol és matematika tagozat is működik, valamint leginkább diszlexiás gyerekekkel foglalkozik. Az intézményt a Skót Misszió alapította, és az országban csak a Vörösmarty iskola épületében található a Skót Egyháznak kápolnája.