Szájer levélben közölte a kordonbontásban részt vevő európai képviselők nevét

InfoRádió / MTI
2007. február 6. 21:28
Elküldte a budapesti rendőrfőkapitánynak a múlt heti pénteki kordonbontásban részt vevő európai parlamenti képviselők nevét Szájer József.

A Fidesz-delegáció vezetője Brüsszelben azt közölte: azért írta levelet, hogy a BRFK ezúttal megfeleljen a Kossuth téri kordon lebontásával összefüggő feljelentés feltételeinek.

A dokumentumban Szájer József, az Európai Parlament néppárti kéviselője mellett Barsiné Pataky Etelka, Becsey Zsolt, Gyürk András és Õry Csaba neve szerepel.

Szájer József ismét felhívta Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány figyelmét arra, hogy az európai parlamenti képviselők az eljárás idején nem kívánnak élni mentelmi jogukkal.

A rendőrség hétfőn jelentette fel azokat a fideszes országgyűlési és európai parlamenti képviselőket, akik pénteken elbontották a Kossuth téri kordont.

A bíróság azonban úgy vélte: a feljelentést nem lehet elbírálni, mert abban nincs pontosan megjelölve a feljelentettek köre és a tényállás.
A rendőrség nem sokkal később jelezte: a bíróság kérésének megfelelően feljelentés-kiegészítést készít a Kossuth téri kordont elbontó képviselők ügyében.

Tóth Gábor, a budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese hangsúlyozta: a dokumentumokat rövid időn belül elküldik.