Nagyszabású fejlesztési tervek Budapest belvárosában

InfoRádió / MTI
2007. február 6. 15:44
A fejlesztésekre helyezi a hangsúlyt, de nem tesz javaslatot leépítésre vagy elvonásra az V. kerületi önkormányzat idei költségvetése. A Belvárosban megindulnak majd a felújítások, de nem zárnak be intézményeket.

Az V. kerület 7,2 milliárd forintot fordít fejlesztésekre és fejlesztések előkészítésére 2007-ben, annak ellenére, hogy az önkormányzat mintegy 2,5 milliárdot veszt az előző vezetés által felhalmozott adósság, az adótörvények változása és a forrásmegosztási törvény miatt - mondta Rogán Antal, a Belváros fideszes polgármestere.

A képviselőtestület csütörtökön szavaz majd a javaslatról, amelyben a belváros vezetése nem tett javaslatot elvonásokra, vagy intézmények bezárására, mert nem ért egyet a kormányzati megszorításokkal - tette hozzá a politikus.

Nagyszabású elképzelések

Rogán Antal a fejlesztések között említette a Bazilika körüli utcák díszburkolatának elkészítését, a Veres Pálné utca felújítását, egy új, 40 kamerából álló térfigyelő rendszer létrehozását és önálló közterület-felügyelet kialakítását, valamint egy új bölcsőde megnyitását.

Az elképzelések szerint idén előkészítenék a Belváros új főutcájának kialakítását, és terveznének négy új mélygarázst is.

Parkoló-kérdés

A fideszes polgármester elmondta: megállapodott a Magyar Televízió elnökével arról, hogy mindenki számára hozzáférhetővé teszik a Szabadság téri székház előtti parkolóhelyeket is.

A politikus megállapodna a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Nemzeti Bankkal is, míg az Egészségügyi Minisztériummal valószínűleg per lesz az ügyből.