Könnyebb lesz a készenléti egységek kommunikációja

InfoRádió / MTI
2007. február 6. 15:16
Befejeződött az Egységes Digitális Rádió Távközlő Rendszer országos kiépítése - közölte a Miniszterelnöki Hivatal EDR Iroda vezetője. A jövőben a készenléti egységek és a szervezetek is könnyebben kommunikálnak majd.

Meichl Géza elmondta: az új rendszer országos üzembe helyezése után nemcsak a készenléti egységek belső kommunikációja lesz hatékonyabb, hanem a szervezetek közti együttműködés is könnyebbé válik.

Az Autópálya Rendőrség parancsnoka azt mondta: az új rendszer lehetővé teszi, hogy az autópálya teljes hosszán csatornaváltás nélkül lehessen kommunikálni.

Óberling József hozzátette: a TETRA technológiájú hálózat ráadásul olyan plusz szolgáltatásokkal egészült ki, mint a járműkövető rendszer, amellyel akár több jármű egyidejű figyelésére is lehetőség van, és a beszéd mellett adatok átvitelére is alkalmas.

Az úgynevezett EDR rádiótelefon-rendszer működtetése évi több mint 11 milliárd forintba kerül - mondta el az InfoRádiónak a rendszert kiépítő és üzemeltető Pro-M Zrt vezérigazgatója, Kozma Béla.

A TETRA-hálózat több uniós országban is működik: a világon több mint 650 ilyen rendszert telepítettek. Szakértők szerint a hálózat biztonságos, zárt rádiókommunikációt tesz lehetővé.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kozma Béla, a Pro-M Zrt. vezérigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást