Közel a feloszlatáshoz a Heves Megyei Közgyűlés

Infostart
2007. február 5. 18:47
A Heves Megyei Közgyűlés feloszlatását kezdeményezte az Észak-Magyarországi Közigazgatási Hivatal vezetője, mivel a megválasztott húsz MSZP-s és húsz fideszes képviselő nem tudott dűlőre jutni az elnök személyét illetően. Ha továbbra sincs egyezség időközi választást írnak ki.

Az Észak-Magyarországi Közigazgatási Hivatal vezetője az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati választásokat követően a Heves Megyei Közgyűlés mind a mai napig nem választotta meg tisztségviselőit.

Jogszabály, valamint a saját szervezeti és működési szabályzat alapján kötelező lenne a testületnek létrehoznia bizottságait, ennek a kötelezettségének azonban nem tett eleget, így jogszabálysértést követett el - szögezte le Balás István.

A szakember hangsúlyozta: úgy ítélte meg, hogy a testület működése alkotmányellenesnek tekinthető, ezért kezdeményezte a megyei közgyűlés feloszlatását.

A feloszlatást az Országgyűlés mondhatja ki - tette hozzá.

A teendők ellátásról Balás István azt mondta: feloszlatásáig fennáll a közgyűlés mandátuma, utána köztársasági biztost lehet kirendelni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást