Visszaállították a Kossuth téri belső kordont

InfoRádió / MTI
2007. február 3. 09:41
Visszaállította a rendőrség a Kossuth Lajos téri kordon belső rácsszerkezetét, amelyet a Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői előző nap bontottak el - jelentette a helyszínről a Magyar Távirati Iroda tudósítója.

Szombaton reggel és kora délelőtt megerősített szolgálatot láttak el a rendőrök a Parlament előtti téren, ahonnét szombat hajnalban, éjfél után nem sokkal szorították ki a tüntetőket.

A vastag lábvédőben, egymástól 20 méterre négyesével csoportosuló rendfenntartók elmondása szerint "nyugodt volt az éjszaka a környéken".

Nem sokkal fél kilenc után teherautók hajtottak a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épülete elé, ahonnan a rendőrség munkatársai vaskordonokat és fémrácsokat vettek elő. A Fidesz képviselői által pénteken elbontott kordonok pótlására és megerősítésére helyezték el azokat. Így ismét dupla kordon vigyázza az Országgyűlés épületét.

"Nem értem őket, jogtalanságra jogtalansággal válaszoltak" - mondta a politikusok akciójáról a kordont építők egyike hozzátéve, hogy ha szükséges, "nem tehetünk mást, újra visszaállítjuk a kordont".