Tojással és naranccsal dobálták Gyurcsányt Debrecenben

InfoRádió / MTI
2007. február 1. 20:18
Együttműködést szorgalmaz a biotechnológiai fejlesztésekkel összefüggésben Debrecen, Pécs és Szeged között Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos. Kósa Lajos Debrecen fideszes polgármestere "problémamentesnek" nevezte Gyurcsány Ferenc látogatását.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a Hajdú-Bihari megyeszékhelyen tájékozodott a pólusprogrammal összefüggő fejlesztési tervekről.

Bajnai Gordon emlékeztetett arra, hogy Budapesten kívül Debrecen, Pécs és Szeged az, amely az élettudományokban és a biotechnológiában szeretne előrejutni.

A kormánybiztos hozzátette: a következő hét évben 600 milliárd forint uniós és hazai forrás használható fel a fenntartható tudás és a növekvő gazdaság megteremtésére.

Debrecen polgármestere arról beszélt: a leghamarabb elindítható terv egy gyógyszer- és élelmiszerkutatási projekt. Kósa Lajos közölte: Debrecen 60-100 milliárd forint közötti összeghez szeretne hozzájutni a pólusprogram keretében.

A fideszes politikus egyébként "problémamentesnek" nevezte a kormányfő látogatását. Kósa Lajos közölte: akkor lenne elégedett, ha Debrecen 60-100 milliárd forint közötti összeget szerezne meg a pólusprogram keretében.