Távhődíj: először emelés, azután csökkentés

InfoRádió / MTI
2007. február 1. 10:39
Tatán a 60 százalékos emelés után januártól visszamenőleg 25 százalékkal csökkentették a távhődíjat és a képviselő-testület rendkívüli felmondással elbocsátotta a szolgáltató igazgatóját.

A település polgármestere elmondta: a decemberi áremelés után több lakó nem 60, hanem 120 százalékkal megemelt számlát kapott.

Michl József hozzátette: az átgondolatlan számlázási kivitelezés után a távhőszolgáltató igazgatója nem tudott meggyőző üzleti tervet felmutatni az idei évre, ezért döntöttek a felmentésről.

Hozzátette: a város képviselő-testülete januártól visszamenőleg 25 százalékkal mérsékelte a távhődíjat, a csökkentett díjat legalább június 30-ig érvényben tartják és előlegként szedik be a lakóktól.

Hangsúlyozta: a végleges távhőárat szakértői vizsgálattal állapítják meg, és június végén a tényleges adatok alapján számolnak el a fogyasztókkal.

A polgármester szerint átalakítják a számlázás rendszerét is, hogy a díjemelések hatását egész évre elnyújtsák.

Sárkány László, a távhőszolgáltató elbocsátott igazgatója azt mondta: az évek során elhibázott döntések sorozata alakította ki azt a helyzetet, hogy a tatai távfűtőrendszert csak ekkora mértékű emeléssel lehet gazdaságosan működtetni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást