Megéri levenni a rendszámot az autóról?

Infostart
2007. január 31. 06:13
Nem mindig a keret hibája, ha egy autón nincs elöl rendszám. Egyes autósok úgy próbálják kijátszani a sebességmérő és ellenőrző kamerákat, hogy leszerelik autójuk elejéről az azonosítást lehetővé tévő táblát.

A rendőrség másfél-két éve tapasztalta azt, hogy az autókról szinte már tömegével szedték le a sofőrök az első rendszámot - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

Pausz Ferenc hozzátette, a rendőrség utánanézett, mi lehet a jelenség oka. Kiderült: szó sincs arról, hogy a rendszámtáblák kereteivel lenne a gond.

A vizsgálat során rájöttek: az ok valószínűleg az, hogy az utakon működő sebességmérő, buszsávokat figyelő, vagy elektronikus díjfizetést ellenőrző kamerák szemből készítenek felvételeket, a rendőrség azonban nem tud eljárást indítani a rendszám ismerete nélkül a szabálysértők ellen - közölte Pausz Ferenc.

A rendszámtábla nélküli közlekedés szabálysértésnek minősül, és a helyszínen tízezer forintig terjedő pénzbüntetéssel sújtható, ám amennyiben szabálysértési eljárás indul az autós ellen, akkor is legfeljebb 15-20 ezer forintot kell fizetnie.

Tervezik, hogy az így elkapott sofőröktől a forgalmit is elveszik, ezt azonban még nem vezették be.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást