Együttműködési megállapodást kötött a BKF és a Miskolci Egyetem

InfoRádió / MTI
2007. január 31. 13:33
Rendhagyó együttműködési megállapodást ír alá a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara (ME) és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF). Az egyezmény az intézmények szándéka szerint felsőoktatási tevékenységük minőségének, eredményességének és hatékonyságának további növekedését szolgálja.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara (ME) és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF).

A szerződés értelmében a ME Gazdaságtudományi Kara segíti a BKF végzettjeinek pályaorientációját, a jogszabály adta keretek között elsőbbséget biztosít a felvételi eljárásban a főiskolákról továbbtanulni szándékozóknak és támogatja a főiskola oktatóinak doktori fokozat megszerzésére irányuló törekvéseit.

A kommunikációs főiskola viszonzásként vállalja, hogy segíti végzettjei körében a ME GTK pályaorientációs munkáját; tapasztalataival támogatja a ME GTK felsőoktatás-fejlesztési törekvéseit az egyeztetett területeken, valamint a Kommunikáció, Média, Gazdaság című folyóiratban állandó publikációs lehetőséget biztosít a ME GTK oktatóinak, kutatóinak, hallgatóinak.

A közös feladatok között rögzítették a tananyagok kidolgozását, meglévők továbbfejlesztését, jegyzetek kiadását, pályázatok kidolgozását és szakmai rendezvények szervezését.