A hajléktalanokat is megszoríthatják

Infostart
2007. január 31. 14:43
A fővárosi költségvetés tervezete szerint a korábbinál 1,1 milliárd forinttal kevesebb jutna a szociális intézmények támogatására, ami nehezíti a hajléktalanszállók működtetését.

Tovább nehezíti a hajléktalanszállók működését és fenntartását, ha jelenlegi formájában lép életbe a főváros költségvetési tervezete. Eszerint csökkentenék a szállásokat fenntartó civil szervezetek kiegészítő normatív támogatását.

Bár a támogatás csak csekély részét fedezi egy-egy hajléktalanszálló működési költségének, mégis éppoly fontos, mint a főváros bármely más területének finanszírozása - mondta az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője.

A városi támogatásból nem lehet a feladatot ellátni, a többit úgy kolduljuk, kunyeráljuk össze. Nem tudom még megmondani, hogyan fogjuk a munkát folytatni - fogalmazott Iványi Gábor.

Demszky Gábor főpolgármester a főváros költségvetéséről tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a szociális szférát érintő 1,1 milliárd forintos összegnek pusztán egy kisebb részét teszi ki a hajléktalanszállók támogatásának csökkentése.

A költségvetési tervezetről a Fővárosi Közgyűlés február végén dönt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást