Nemzeti Szakmai Kerekasztalt kezdeményez a kormányfő

InfoRádió / MTI
2007. január 30. 13:11
Nemzeti szakmai kerekasztal összehívását kezdeményezi a hét végére a miniszterelnök a nyugdíjrendszer és a közoktatás jövőjéről, valamint a versenyképesség kérdéseiről.

Gyurcsány Ferenc az MDF parlamenti frakciójával egyeztetett az Országházban.

A kormányfő azt mondta: az ország sorsát meghatározó három kérdésről a társadalmi partnerekkel és a parlamenti szakbizottsági elnökökkel szeretne egyeztetni a kerekasztal keretében.

A Magyar Demokrata Fórum a középosztályt érintő legfontosabb kérdésekről tárgyalt Gyurcsány Ferenccel.

A párt javaslatai között a kamatadó és az örökösödési illeték eltörlése, a bankadó mérséklése, a kampány- és pártfinanszírozás rendszerének átalakítása, valamint a korrupció elleni küzdelem szerepel.

Az MDF a Fidesszel is egyeztetne

Orbán Viktorral is egyeztetne az MDF a párt által javasolt 13 pontról, ezért hasonló megbeszélésre hívja a Fidesz elnökét, mint Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - mondta Dávid Ibolya.

A demokrata fórum elnöke elmondta, hogy az egyeztetésen nem volt egyetértés a tiszta kezek hivatalát illetően, valamint az árfolyamnyereség- és kamatadó eltörlése tekintetében. Hozzátette: az örökösödési illetékkel kapcsolatban köztes megoldás születhet.

Az MDF és a kormány szakértői tovább egyeztetnek azokról a javaslatokról, amelyekben egyetértés volt a megbeszélésen - mondta Dávid Ibolya.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást