G. Fodor Gábor: Gyurcsány gondolkodása leninista

Infostart
2007. január 30. 17:32
A leninista politikai logikával mutat rokonságot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szembenézés című dolgozata - véli elemzésében G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány főmunkatársa.

A szöveg a kormányzati cselekvőképesség visszanyerésének egyik eszköze lenne, azonban, inkább a cselekvésképtelenség elleplezésére szolgál - mondta az InfoRádiónak G. Fodor Gábor a miniszterelnök Szembenézés című írásáról.

A Századvég Alapívány főmunkatársa szerint a dolgozat egyik fő tartalmi üzenete az ellenzék, a Fidesz diszkreditálása, a másik pedig a baloldal megtévesztése: egy neoliberális program baloldaliként való elfogadtatása.

G. Fodor Gábor úgy véli, hogy Gyurcsány Ferenc munkájában olyan gondolkodásmód körvonalazódik, amely a leninihez hasonlítható, úgy tűnik, mintha logikai kapcsolat lenne a kettő között.

A dolgozat a szakértő szerint a pantomim-kormányzás eszköze: vagyis a miniszterelnök politika-felfogásában a kormányzás azonossá válik a kommunikációval.

A miniszterelnök az írásában az összes stílushibát elköveti, amely egy politikai röpirattal kapcsolatban felmerülhet: hosszú és közhelyes - mondta G. Fodor Gábor, aki szerint a dolgozat propagandairatnak készült, ebben a formában azonban nem működik


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást