Az új pályázatokon 31 milliárdot osztanak szét

Infostart
2007. január 30. 12:13
Öt területen összesen 31 milliárd forintot oszthatnak szét az Új Magyarország Fejlesztési Terv kedden megjelent gazdaságfejlesztési pályázatain.

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos egy budapesti konferencián elmondta: a Gazdaságfejlesztési Operatív Program révén a következő hét évben 674 milliárd forint összegű uniós forrás érkezik Magyarországra.

A politikus hozzátette: ebből a most meghirdetett öt pályázati kiírás keretében hat fejlesztési régióban 28,4 milliárd forintot, a közép-magyarországi régióban pedig több mint 2 milliárd forintot lehet felhasználni.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos az InfoRádióban elmondta azt is: a mostani uniós támogatási ciklusban az állami hitelgaranciák mozgathatják meg a legtöbb magántőkét, hiszen az áttétel akár tízszeres is lehet.

A Fidesz szerint kevesen felelnek meg

Korábban a Fidesz alelnöke úgy vélte: a mintegy 850 ezer működő kis- és közepes vállalkozás legfeljebb 10 százaléka felel meg a pályázati kiírásnak.

Pelczné Gáll Ildikó szerint a vállalkozások az idén nem jutnak uniós forráshoz, mert az operatív programok elbírálása várhatóan csak júniusban ér véget.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bajnai Gordon az uniós támogatásokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást