Több megyében nem lesz Volán-sztrájk

InfoRádió / MTI
2007. január 27. 15:42
Komárom-Esztergom Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elmarad a Volán-társaságoknál hétfőre meghirdetett sztrájk, miután a Vértes Volán dolgozói és a munkáltató megállapodott a juttatások növelésének mértékében.

A társaság vezérigazgatója elmondta: az egyezség értelmében a fizetések és a béren kívüli juttatások is 6 százalékkal emelkednek. Horváth István hozzátette: a fizetéseket differenciáltan növelik, a béren kívüli juttatások azonban a Vértes Volán mind a 890 dolgozója esetében 6 százalékkal emelkednek.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke pénteken jelentette be, hogy megtartják a sztrájkot hétfőn a Volán-társaságok többségénél, miután eredménytelenül zárultak a bértárgyalások.

Korcsolayné Kovács Krisztina elmondta: hétfőn reggel 4 óra és 8 óra között állnak le a járművek. Nem vesznek részt a munkabeszüntetésben a Jász-Kun, a Pannon, a Balaton, a Vasi, illetve a Tisza Volán valamint a Volánbusz munkavállalói.

A Jászkun Volán Zrt. és a Közúti Közlekedési Szakszervezet illetékes alapszervezete között bérmegállapodás született, így a Jász-Nagykun-Szolnok megyébe január 29-re, hétfőre meghirdetett sztrájk elmarad.

A több mint négyszáz szolnoki és vidéki autóbuszvezető bruttó 4 százalékos béremelésben részesül - mondta el megállapodás lényegéről a közlekedési cég vezérigazgatója.