Visszavonhatják Aba Botond 4 és fél milliós prémiumát

Infostart
2007. január 26. 15:28
Vizsgálatot kezdeményezett Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes Aba Botond korábbi BKV vezérigazgató nettó 4 és fél millió forintos prémiuma ügyében.

A BKV január elején leváltott vezérigazgatója egy hónapja nettó 4 és fél millió forintos prémiumot kapott. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes most azért kezdeményez vizsgálatot, mert véleménye szerint Aba Botondnak úgy ítélte meg a BKV igazgató tanácsa a prémiumot, hogy arról a tulajdonos fővárosi önkormányzat nem tudott, ráadásul nem volt aláírva a cégvezető menedzser-szerződése sem.

Dancs Gábor a Főpolgármesteri Hivatal közlekedésfejlesztési tanácsnoka az InfoRádiónak elmondta, hogy a prémium kiutalására az igazgatóságnak joga volt, ám azt a főváros vissza is vonhatja.

Erről a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottsága dönthet tavasszal, amikor az üzleti eredmények ismeretében megállapítják: teljesítette-e Aba Botond azokat a feladatokat, amelyért a célprémium jár.

Demszky Gábor főpolgármester korábban azt közölte, hogy a vezérigazgató a rossz teljesítménye miatt nem kap prémiumot. Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes december 15-én jelentette be a BKV vezetőjének menesztését.