Késve adják át az új börtönöket

Infostart
2007. január 26. 15:00
A tervezettnél később adják át Magyarország két új, magánberuházásban épülő börtönét. A tiszalöki börtön várhatóan idén, míg a szombathelyi jövőre készül el - tudta meg az InfoRádió az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium büntetésvégrehajtási osztályának vezetőjétől.

Katonáné Borka Katalin közölte: a tiszalöki börtön szerkezetész, Szombathelyen, ahol egy korábbi laktanyában építkeznek, egyelőre a bontási munkák folynak.

A tiszalöki börtön 700, a szombathelyi 800 rab befogadására lesz alkalmas. Vas megye székhelyén azért van szükség a több férőhelyre, mert megszűnik majd a régi megyei börtön, és az ottani elítéltek is átkerülnek az új intézménybe.

Az állam és a magántőke együttműködésével megépülő börtönök üzemeltetéséért az állam 15 éven keresztül évi 1,9 milliárd forintot fizet.

Az új intézmények megnyitásával a magyarországi börtönök zsúfoltsága nemzetközileg is elfogadható szintre csökkenthető - tette hozzá az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium büntetésvégrehajtási osztályvezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást