A pénz kevés, de lesz útfelújítás Budapesten

Infostart
2007. január 25. 12:02
A fővárosi közgyűlés döntött arról, hogy az idei útfelújítási programot kevesebb pénzből is végrehajtják. A napokban kiderült, hogy a kormány 7 milliárd forint helyett csak 2 milliárd forinttal támogatja a budapesti útrekonstrukciót.

Nem marad ki az utakból az aszfalt az idei útfelújítások során - jelentette ki Somlyódi Csaba, a fővárosi közgyűlés gazdasági bizottságának elnöke. A szocialista politikus szerint a tervezett 133 idei útrekonstrukciót a csökkentett keretösszegből is meg lehet oldani, mert az éles kivitelezői verseny leszorította az árakat.

A képviselő Wintermantel Zsolt fideszes városatya felvetésére válaszolt, aki szerint, ha Józsi bácsi megkérdezné a kocsmában, hogy lehet 5 milliárd forinttal kevesebből felújítani ugyanannyi utat, akkor azt válaszolnák neki, hogy vagy az aszfalt marad ki belőle, vagy a koalíciós partner.

Az elfogadott engedélymódosítás szerint idén 133 útszakaszt újítanak fel, 156 kilométer hosszan, összesen 11,6 milliárd forintból. A keretösszeg-módosítás vitájának zárszavában Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes közölte: csak remény van arra, hogy a teljes program kijön ennyi pénzből, garancia nincs rá, ez majd akkor dől el, ha felbontották az összes kivitelezői árajánlatot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást