Nem akarnak Ózdra járni a szilvásváradi betegek

InfoRádió / MTI
2007. január 24. 12:45
Nem akarnak az ózdi kórházba járni a Heves megyei Szilvásvárad és a szomszédos Nagyvisnyó lakói - a két település polgármestere erről levélben értesítette az egészségügyi minisztert.

A két község ugyan nincs messze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdtól, ám a szomszédos megyében található várost semmilyen tömegközlekedési járat nem köti össze Heves megye északkeleti részével - mondta Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere.

Az intézkedésről, amely szerint a két község a jövőben Ózdhoz tartozna, a kórházi fejlesztési törvény 14. oldalán található térképről értesültek - tette hozzá az önkormányzati vezető.

Szilvásvárad polgármestere úgy vélekedett, hogy a probléma a régió számára meghatározott ágyszám belső átcsoportosításával lenne megoldható, ha az ózdi kórház átadna tíz ágyat az egri intézménynek.

Ebben az esetben továbbra is a megszokott intézményben, az egri kórházban gyógyulhatnának a szilvásváradi és a nagyvisnyói betegek - tette hozzá.

A két település vezetője ugyancsak kifogásolja, hogy a tervezett bélapátfalvai kistérségi mentőállomás kialakítása nem szerepel a törvényben.

Holott Ózdról vagy Egerből nem ér ki hozzájuk a mentő az uniós szabványban meghatározott 15 perc alatt - hangsúlyozta Szaniszló László.