A dúsgazdag szocialista képviselőt vádolja a Fidesz

InfoRádió / MTI
2007. január 23. 13:46
A Fidesz szóvivője szerint a Magyar Villamos Művek közbenjárására Kapolyi László szocialista országgyűlési képviselő tulajdonában lévő cég rendkívül olcsón jutott ukrán áramhoz. Közben a kormánypárti politikus bejelentette, hogy lemond utazási költségtérítéséről.

Szijjártó Péter ukrán sajtóértesülésekre hivatkozva elmondta: a MVM járta ki az ukrán szolgáltatónál, az Ukrinterenergo-nál, hogy a szocialista Kapolyi László cége, a System Consulting versenytársaihoz képest rendkívül olcsón, az európai árnál 2,5-3-szor olcsóbban jusson ukrán áramhoz.

Az eset a Fidesz szóvivője szerint felveti a kérdést, hogy miért készül villanyár-emelésre a kormány ha Kaponyi László cége hatással van a magyar villamosenergia árakra.

Az is kérdés, hogy egy állami vállalat miért lobbizik egy privát cég érdekében, és miért nem az emberek érdekeit tartja szem előtt - mondta Szijjártó Péter.

Az egyik ukrán napilap, a Kommerszant Ukraina hétfői számában arról számolt be, hogy értesülései szerint az állami Ukrinterenergo azért nem tudta elérni az Európába szállított ukrán áram vételárának jelentős felemelését, mert az első kísérletnél a Magyar Villamos Művek ellenállásába ütközött.