Világszerte a keresztény egységért imádkoznak

Infostart
2007. január 21. 16:32
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelyen két témát állítanak a középpontba: az egyházak és az emberek törekedjenek a keresztény egységre, illetve fogjanak össze az emberi szenvedésre adandó válaszokban.

Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, a Magyarországi egyházak Ökumenikus tanácsának elnöke az InfoRádióban elmondta: az idei témát a Dél-Afrikában működő umlazi egyház választotta ki, ezért az Umlazi régióban élő emberek gondjait és tapasztalatait állítják a középpontba.

Ennek mentén a világ kereszténysége együtt imádkozik és prédikál Jézusról, akinek segítségét ajánljuk minden testvérünknek - tette hozzá.

Szebik Imre kitért arra is, hogy az idei imahét mottója egy Márk evangéliumában található szakasz Jézusról szóló tanúságtétele: "A süketeket is hallóvá, a némákat is beszélővé teszi".

A másik téma, hogy az emberek törekedjenek a keresztény egységre, és imádkozzanak érte. Ha nem is tudunk egy akolban élni, de egy nyáj, egy lelki közösség vagyunk - fűzte hozzá a Magyarországi egyházak Ökumenikus tanácsának elnöke.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást