"Gyurcsány nélkül nem megy"

Infostart
2007. január 20. 10:54
Bőhm András szabad demokrata országgyűlési képviselő szerint a koalíció sorsa függ az egészségügyi reformtól. A politikus erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Nincs több finanszírozási lehetőség, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számára nem áll rendelkezésre több forrás - mondta Bőhm András.

Molnár Lajos egészségügyi miniszternek most nagyon sokat kell kibírnia, hiszen az átalakítások minden egyes érintett szereplője, a gyógyszerészek, az orvosok, a politikai pártok, az önkormányzatok saját érdeküket, helyüket, álláspontjukat védve támadják őt - jelentette ki a liberális képviselő.

Hozzátette: ha Gyurcsány Ferenc kormányfő nem támogatná komolyan a reformokat, akkor azok véget érnének, és személyes véleménye szerint az SZDSZ koalíciós részvétele is befejeződne.

Alapkérdés Gyurcsány Ferenc támogatása - jelentette ki Bőhm András.

Liberális önkritika

A politikus szerint az SZDSZ elnöki posztjáért versenybe szálló Fodor Gábor kijelentése, miszerint a pártnak ellenzékben és kormányon is ugyanazokat az elveket kell vallania, önkritikus megfogalmazás volt a liberálisokra nézve.

Az SZDSZ valóban sokszor megalkuvó kompromisszumokat kötött - ismerte el a képviselő.

Közölte: ahhoz, hogy a liberálisok hitelesek maradhassanak, ezt a gyakorlatot vissza kell szorítani.

Bedől a kultúra

A fővárosi kulturális ágazatra kimért megszorítás nem hajtható végre - mondta Bőhm András.

Hozzátette: a mostani koncepció következtében be kellene zárni kulturális intézményeket.

Át kell vizsgálni a színházak költségvetését, támogatását. Bizonyos színházakat vagy tevékenységeket össze lehet vonni, de ezt február végéig nem lehet megoldani - jelentette ki a politikus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bõhm András - egészségügy
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Bõhm András - SZDSZ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Bõhm András - Kultúra
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást