A németek nem reagáltak a szemét-ügyre

InfoRádió / MTI
2007. január 20. 19:01
Hétfőre hivatalába kérette Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a német nagykövetet a Németországból érkező illegális hulladék ügyében - közölte a környezetvédelmi minisztérium szóvivője.

Bakonyi Ágnes elmondta: a miniszter választ vár arra a kérdésre, hogy a német hatóságok eddig miért nem reagáltak arra a hivatalos magyar kérésre, hogy szállítsák vissza Németországba a hulladékot.

A szóvivő elmondta: a miniszter emellett tájékoztatni kívánja a nagykövetet az ügy jelenlegi állásáról. Hétfőn az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága is tanácskozik az ügyről.

A magyar hatóságok eddig az ország 18 helyszínén csaknem 5 ezer tonna, vélhetően Németországból származó bálázott hulladékról vettek fel jegyzőkönyvet december óta.

Az ügynek a rendőrség közlése szerint eddig 11 gyanúsítottja van, a Kecskeméti Városi Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezett egy kiskőrösi férfit, aki a gyanú szerint Csengőd melletti szeméttárolójából vitte a hulladékot egyebek mellett a Pest megyei Délegyházára és Soroksárra.