Távozik posztjáról a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója

InfoRádió / MTI
2007. január 18. 14:26
Hozzájárult a Nyírő Gyula Kórház főigazgatójának távozásához a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága, tekintettel arra, hogy Falus Ferencet február 1-jével országos tiszti főorvossá nevezik ki.

A kórház főigazgatói teendőinek ellátásával a bizottság Vadnai Marianna orvos-igazgatót bízta meg.

A testület tudomásul vette azt a főpolgármesteri hivatal által készített tájékoztatót, amely szerint a fővárosi kórházak idén várhatóan 12,5 milliárd forintos "elméleti veszteséggel" számolhatnak a különböző strukturális, finanszírozási és gazdasági szabályozók változása miatt.

A hivatal az év végére 8,6 milliárd forintos bevételkiesést prognosztizált, valamint 7,5 milliárd forintnyi lejárt határidejű tartozást jelez.

Havas Szófia (MSZP) alelnök, egészségügyi tanácsnok "a pánikhangulat mérséklésére" leszögezte: bízik abban, hogy a várható hiány nagysága jelentősen módosul.

Erre szerinte reményt ad, hogy áprilistól új kórház-finanszírozási rend lesz, és változik a járó- és fekvőbeteg-ellátások tb-támogatása is.

Nem készül elbocsátásokra

Nem tervez elbocsátásokat a február elsejétől kinevezett új országos tiszti főorvos.

Falus Ferenc az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időben jelentősen csökkent a szervezet létszáma, és ötödével csökkent a költségvetésük.

Bujdosó László eddigi országos tiszti főorvos ezután a Közép-Dunántúli régiót irányítja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Falus Ferenc a terveirõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást