Mégsem lesznek olyan drágák a HÉV-bérletek?

Infostart
2007. január 18. 11:30
A kormány és a főváros is tud forrásokat felszabadítani annak érdekében, hogy ne emeljék meg az átlagosat jelentősen meghaladó mértékben a HÉV-járatok agglomerációs településeket érintő jegyárait. Erről a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a budapesti városvezetés egyeztetésén tárgyaltak.

A kormány és a főváros is hajlandó pénzt áldozni arra, hogy nem emelkedjenek az átlagosnál nagyobb mértékben az agglomerációs településeket érintő HÉV-viteldíjak.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, Garamhegyi Ábel és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes az egyeztetést követően elmondták: pénteken még egyeztetnek az agglomerációs települések vezetőivel, s ezt követően kerülhet sor a bérletárak alakulását érintő bejelentésekre is.

Zsebü(n)kbe nyúlnak

Garamhegyi Ábel szerint a megbeszélés során "érzékelték a jegyárak körüli anomáliát", és meg tudtak egyezni a probléma megoldásának alaptételeiről. A megoldási lehetőségek nem azt jelentik, hogy átcsoportosítanák a támogatásokat, amelyeket a kormányzat nyújt a Budapesti Közlekedési Szövetségnek, hanem azt, hogy a gazdasági tárca nagyobb részt tud vállalni ebben a kérdésben.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: Budapest elsőrendű szándéka, hogy az agglomerációból beutazók minél kedvezőbb feltételek mellett tudják igénybe venni a HÉV-et.

Drasztikus emelés

Korábban az InfoRádió is beszámolt arról, hogy mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak a tanulóknak és nyugdíjasoknak, akik rendszeresen utaznak HÉV-vel Budapesten. Egy, a város határáig használható havi bérlet ugyanis eddig 1.311 forintjukba került, most azonban 5.650 forint kell fizetni érte.

Változik a kiegészítő bérletek ára is. Eddig ugyanis egy diák, aki csak a városhatáron belül használta például a gödöllői HÉV-járatot, annak ebben az évben már 5.650 forintot kell ugyanezért fizetnie.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást