Õszi zavargások: további négy rendőrt gyanúsítanak

InfoRádió / MTI
2007. január 17. 13:54
Újabb négy rendőrt gyanúsított meg az ügyészség a szeptemberi és októberi budapesti zavargások kapcsán - közölte Morvai Attila. A Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint ezzel tizenháromra emelkedett a meggyanúsított rendőrök száma.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője kifejtette, hogy a négy rendőrt az októberben történtekkel kapcsolatban, hivatali eljárásban történt bántalmazással gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az érintettek nem tettek vallomást és a gyanúsítás ellen ellenvetéssel éltek - tette hozzá.

A Fővárosi Főügyészséghez 171 rendőrök elleni feljelentés érkezett a szeptemberi és októberi zavargások miatt. Az októberi eseményekkel összefüggésben 133, míg a szeptemberben történtekkel kapcsolatban 38 feljelentés kapcsán indult nyomozás.

A feljelentők elsősorban hivatalos eljárásban történt bántalmazás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértése miatt fordultak az ügyészséghez. Az október 23-án történtekkel kapcsolatban egy gyülekezési szabadság megsértése miatt tett feljelentés ügyében is indult eljárás.

Eddig 13 rendőrt gyanúsítottak meg hivatali eljárásban történt bántalmazás miatt, ám néhányukat könnyű- illetve súlyos testi sértéssel is meggyanúsították. A következő napokban további gyanúsítások várhatók rendőrökkel szemben, mivel a távirati iroda értesülései szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség több idézést is postázott már rendőrök részére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást