Már Soroksárig ér a német szeméthegy

Infostart
2007. január 17. 13:47
Egy soroksári telephelyen és egy kiskunhalasi szeméttelepen is találtak Németországból származó, illegálisan beszállított szemétbálákat. Az eddigi adatok szerint a bűncselekmény szálai Bács-Kiskun megyébe futnak össze.

Egy soroksári telephelyen 150 bála illegálisan Németországból behozott szemetet találtak - ismertette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban.

Az eddigi vizsgálatok alapján nem kizárt, hogy Soroksárra is a körözés alatt álló Bács-Kiskun megyei vállalkozó szállított a hulladékot - közölte a Mihályné Bornemisza Eleonóra.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a XXIII. kerületben karácsonykor találtak 150 bála szemetet.

Mihályné Bornemisza Eleonóra felhívta a figyelmet arra, hogy a körözött férfi annak a Csengőd melletti szeméttárolónak a tulajdonosa, ahol január elején szintén illegálisan Magyarországra szállított szemetet találtak, és aki az idézés ellenére nem jelent meg a kihallgatáson.

A szóvivő kifejtette: szerdán arról értesítették őket, hogy egy kiskunhalasi szeméttelepen is találtak nagyobb mennyiségű, valószínűleg szintén Németországból, illegálisan behozott szemétbálákat, melyek egy részét már megpróbálták ismeretlen személyek szétteríteni.

December óta eddig Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom és Pest megyében találtak a rendőrök Németországból származó, illegálisan Magyarországra szállított szemétbálákat, melyek száma megközelíti a négyezret. Az ügyben tíz embert gyanúsítanak, négyen előzetes letartóztatásban vannak, illetve három gazdasági társaság ellen folyik nyomozás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást