Kátyúk, nyomvályúk: csak az unió pénze segíthet

Infostart
2007. január 17. 16:14
A következő években látványosan javul a közutak minősége a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szerint. Az ország 30 ezer kilométeres közúthálózatából 589 kilométer felújításával végeztek.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta: tavaly 1.136 kilométeren zajlottak közútfejlesztési munkák, ebből 589 kilométert adtak át.

Az átadott utak 66 milliárd forintba kerültek, a teljes közútfejlesztés mintegy 135 milliárdba.

Idén futnak tovább a megkezdett projektek, ami jelenleg 542 kilométeres útszakaszt jelent. Ezek az utak is strapabírók és jó minőségűek lesznek - hangsúlyozta Abajkovics Péter.

A kommunikációs osztály vezetője elismerte, hogy a forgalom növekedése és az elmaradt felújítások miatt jelentős beavatkozásokra van szükség az úthálózaton.

A nyomvályúk, kátyúk nem az új utakon keletkeznek, hanem a felújításra szoruló szakaszokon. Az utak uniós normáknak megfelelő 11,5 tonnás terhelésre való megerősítése éppen azt szolgálja, hogy az utak hosszabb életűek, strapabíróak legyenek - tette hozzá.

Abajkovics Péter kiemelte, hogy a második Nemzeti Fejlesztési Terv, a Közlekedésfejlesztési Operatív Program fejlesztéseinek köszönhetően a következő években látványosan javul majd az utak minősége.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást