Tovább egyeztettek a hallgatók utazási kedvezményeiről

InfoRádió / MTI
2007. január 16. 16:22
Folytatódott az egyeztetés a közösségi közlekedési kedvezményrendszer átalakításáról a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakértői, valamint a hallgatók képviselői között.

A közlekedési minisztérium szakállamtitkára szerint a tárca tovább vizsgálja a hallgatói bérlet és menetjegy-kedvezmények összefüggését.

Felsmann Balázs szerint felvetődött annak a lehetősége is, hogy a szaktárca a hallgatóknak szánt kedvezményt ne a képzés típusához, hanem az első diploma megszerzéséhez kösse.

Korábban az Országos Érdekegyeztető Tanács összehívását kezdeményezte a hallgatók utazási kedvezményeinek tervezett csökkentése miatt a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete.

Az érdekképviselet elnöke azután beszélt erről, hogy egyeztetett a közszférában érintett szakszervezetek képviselőivel. Kis Papp László elfogadhatatlannak nevezte a tervezetet, és közölte: elutasítják az oktatók, kutatók, és az ő munkájukat segítő dolgozók utazási kedvezményeinek csökkentését is.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete elnöke szerint a tervezett változtatások elsősorban az esti és levelező tagozatos hallgatókat sújtanák.