Idén már vonattal mehetünk Ferihegyre

InfoRádió / MTI
2007. január 16. 06:59
Várhatóan már az idén a második fél évtől vasúton is eljuthatnak az utasok a Ferihegyi Repülőtér 1-es termináljára - mondták el a MÁV-nál.

A MÁV és a közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelező, a Colas Dunántúl Zrt. vezette konzorcium közötti szerződés szerint még januárban megkezdődik a Ferihegy I. megállóhely új gyalogos felüljárója acélszerkezetének gyártása.

Ezt követően februárban kezdődhet meg az új gyalogos felüljáró cölöpalapjainak kivitelezése, ehhez azonban a közműfeltárások alapján a jóváhagyott tervek módosítása szükséges.

A tervek szerint az első fél évben átépítik a Pestszentlőrinc és Vecsés közötti bal vágányt, majd ezt követően a jobb vágányt is.

A vágányátépítési munkák befejezése után helyezhető üzembe a Ferihegy 1. megállóhely az új gyalogos felüljáróval együtt.

Szollár Domokos, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője elmondta, hogy az új megállóhely kiépítéséhez a BA által vállalt munkákat a repülőtér üzemeltetője már elvégezte.

Az 1-es terminál előtti parkolót a BA felújította, a férőhelyek számát duplájára, 570-re növelte és kiépítette a vasúti megállóhoz vezető közlekedő járdát is - fűzte hozzá.