Fidesz: pénzkidobás Magyar Bálinték kinevezése

Infostart
2007. január 16. 11:54
Pénzkidobásnak tartja az öt új államtitkár múlt heti kinevezését a Fidesz. Az ellenzéki párt frakcióigazgatója azt mondta: a Gyurcsány-kormány ismét becsapta a választókat, mert korábban a kormányzati apparátus csökkentését ígérte.

Répássy Róbert az InfoRádióban közölte: az adófizetőknek évente 80 millió forintba kerül az újonnan kinevezett politikusok fizetése.

A Fidesz képviselője hozzátette: az államtitkárságok költségeivel együtt ez az összeg körülbelül bruttó 200 millió forint.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az öt új államtitkár korábban olyan testület tagja volt, amelyben külön juttatás nélkül láttak el feladatokat.

A miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök a múlt héten nevezte ki államtitkárnak a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület öt tagját, Magyar Bálintot, Burány Sándort, Baja Ferencet, Kolber Istvánt és Németh Imrét.

Répássy Róbert szerint az államtitkárok olyan testület tagjaként kaptak kinevezést, amelyben addig külön juttatás nélkül láttak el feladatot.

A Fidesz frakcióigazgatója megdöbbentőnek nevezte, hogy miközben a lakosság éppen most szembesül a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedéseivel, a kabinet korábbi ígéreteivel ellentétben öttel emelte az államtitkárok számát.

Ez azt mutatja, hogy a kormány nem magán kezdte a spórolást, sőt, tovább folytatja azt a gyakorlatot, hogy bort iszik és vizet prédikál - fogalmazott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást