Az Algopyrin mellett további 18 gyógyszer válik vénykötelessé

Infostart
2007. január 16. 18:39
Végleges a február közepétől receptkötelessé váló készítmények listája. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára az InfoRádióban elmondta: összesen 19, metamizon és aminofenazon tartalmú fájdalom- és lázcsillapítót vontak be ebbe a körbe.

Horváth Ágnes közölte: vényköteles lesz - egyebek mellett - az Algopyrin, a Quarelin, a Demalgon, a Germicid, az Antineuralgica és a Meristin.

A patikákban szintén receptre adják majd ki a Panalgorint, a Novalgint, Algozone-t, az Algopyrin komplext, az Analgetikát, az Antipyreticumot, az Analgeticumot és a Noraminofenazont.

Ezen készítmények mindenfajta kiszerelése, és ha van kúp formája csak vényre adható ki a jövőben.

A politikus hozzátette: az Országos Gyógyszerészeti Intézet megkezdte az eljárást az ügyben. Horváth Ágnes hangsúlyozta: az Európai Unióban vagy kivonták a forgalomból, vagy csak receptre lehet kapni a listán szereplő készítményeket.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a tervek szerint áprilistól már működik az a rendszer, amelynek segítségével ellenőrizni lehet, hogy egy állampolgár fizetett-e járulékot. Horváth Ágnes hangsúlyozta: ezért fontos, hogy mindenki minél hamarabb tisztázza: jogosult-e az ellátásokra.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást