Felújításért éttermet a Halászbástyán

Infostart
2007. január 15. 11:13
Meghirdette a Halászbástya Híradás-tornyát a budavári önkormányzat. Nagy Gábor Tamás polgármester elmondta: a győztes pályázónak kell majd fizetnie a műemlék 300 millió forintba kerülő rekonstrukcióját, amelyért cserébe hosszabb távon ingyenes bérleti jogot kap egy vendéglátóhely üzemeltetésére.

Az I. kerület polgármestere emlékeztetett arra, hogy a Halászbástya egyes részei az elmúlt 10-15 év szisztematikus felújítási munkája ellenére is rossz műszaki állapotban van.

A munka legnagyobb része az északi, Híradás-torony rendbehozatala, ami mintegy 300 millió forintba kerül. Ezt a szakaszt meg kell erősíteni, szigetelési munkákat kell végezni, több emelet magasságban, egészen a torony tetejéig - tette hozzá Nagy Gábor Tamás.

Ezen a részen a hetvenes évektől egészen 2003-ig egy étterem működött. A budavári képviselőtestület úgy döntött, hogy úgy próbálja bérbe adni az ingatlant, hogy az üzemeltető saját költségén újítsa fel az étteremhez tartozó szakaszt, ennek fejében évekig nem kell bérleti díjat fizetnie, majd az általa megajánlott konstrukcióban fizet.

Nagy Gábor Tamás emlékeztetett arra, hogy a korábbi felújítások mintegy 600 millió forintba kerültek, de például a 12 évvel ezelőtt renovált Kővitézek szobrát újra fel kell újítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást