Az MDF támogatná a levelező hallgatókat

InfoRádió / MTI
2007. január 13. 12:28
Az MDF elítéli a kormányzati terveket a felsőoktatási levelező hallgatók utazási kedvezményeinek megszüntetéséről, a tervek átgondolását és visszavonását követeli - közölte Lasztovicza Gábor, az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke.

A Magyar Demokrata Fórum reformcsomagot is vár ahhoz, hogy a levelezős felsőoktatási képzés valóban távoktatássá váljon, mint Nyugat-Európában és Észak-Amerikában, ahol korábban postán, most interneten kapják a hallgatók a tananyagot és évente egyszer kell a vizsgákra utazniuk - mondta sajtótájékoztatón az IDF elnöke.

Kitért arra, hogy az utazási kedvezmények megszüntetésével a kormány azokat sújtaná, akik munka mellett vesznek részt felsőoktatási képzésben.

Kóka János gazdasági miniszter tavaly december 7-én jelentette be, hogy a tárca elképzelései szerint 14 közlekedési kedvezménykategória változatlan marad, kilenc megszűnik, nyolc pedig csökken.

Megszűnik az esti és a levelező tagozatos hallgatók vasúti kedvezménye, a nappali tagozatos egyetemisták és főiskolások pedig csak a lakóhelyük és az iskola között utazhatnak 50 százalékos kedvezménnyel, egyéb vonalakon megszűnik számukra a kedvezményes utazás.