A Fidesz tisztázni akarja a történteket

InfoRádió / MTI
2007. január 13. 12:42
Semmilyen törvénymódosítást nem támogat a Fidesz addig, amíg független tényfeltáró bizottság nem tisztázza a tavaly október 23-án történteket.

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke szerint kormányzati körökben egyre többen vélekednek úgy, hogy a zavargások után csak jogszabályi és törvénymódosításokra van szükség.

Balog Zoltán hangsúlyozta: először tisztázni kell, hogy pontosan mi történt, meg kell nevezni az esetleges mulasztások felelőseit, és csak ezután kezdődhet egyeztetés a törvényi garanciák megalkotásáról.

Hozzátette: a munkába a kormánypártokat, az ellenzéket, az emberi jogi szervezeteket, az ügyészséget, valamint a bíróságot is be kell vonni, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő többet.

A politikus idézett néhány mondatot a zavargásokat vizsgáló testület vezetőjének részjelentéséből. A képviselő nem értett egyet Gönczöl Katalinnak azzal a végkövetkeztetésével, hogy a rendőrséget technikailag és szervezetileg is erősíteni kell.

Gönczöl Katalin erre reagálva azt közölte: a bizottság jelentése még nem készült el, hiteles szövet ezért még senkinél sem lehet. Hozzátette: a dokumentumot a kormány határozatának megfelelően január 31-én terjesztik elő. Addig nem nyilatkozik arról.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást