Fákat döntött ki a szél, álltak a vonatok

Infostart
2007. január 12. 20:09
Az átlagosnál erősebb, óránkénti 60-70 km/órás sebességű szél fúj, ami országszerte fakidőléseket okoz. A helyenként 80 km/órás széllökések épületeket, és autókat is rongáltak meg.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: Budapesten délelőtt 11 óra óta 18 helyszínre hívták ki őket, főleg kidőlt fákhoz, épületkárokhoz, vakolatomlásokhoz.

Több helyen a parkoló autókban is károkat okoztak a kidőlt fák. Mint mondta, együttműködnek a rendőrséggel, és ezen járművek tulajdonosait értesítik.

Felsővezeték-szakadás miatt állt a vasúti forgalom a Balaton déli partján, Siófok és Nagykanizsa között. A vezeték Kiscsérpuszta és Szabadbattyán között szakadt le, a szakaszon vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat - mondta a Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

Csengőd és Kiskőrös között egy fa dőlt a sínekre, leszakítva a vezetéket, így a Budapest-Kiskunhalas vasútvonalon sem közlekedhettek a vonatok. Az utasokat ezen a szakaszon is buszok szállították a késő délutáni órákig.

Ugyancsak a szél döntött fát a sínekre a Kelenföldi pályaudvar és Budaörs között, de itt az egyik vágányon - kisebb késésekkel - közlekedhettek a vonatok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást