Az internetes utazásszervezés veszélyei

Infostart
2007. január 12. 07:27
Az interneten szervezett utazásoknál figyelni kell arra, hogy a transzfert és a szállást is ugyanannál a szolgáltatónál fizessük be, mert csak erre az esetre vonatkoznak speciális jogi garanciák.

Amikor a fogyasztó egy utazási irodában befizet egy útra, egyidejűleg vesz igénybe két szolgáltatást: egy egyszerű utazási csomagban megvásárolja a repülőjegyet és a szállást is - mondta a  Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének ügyvezető elnöke az InfoRádióban.

Az ezt szabályzó jogszabály világosan meghatározza, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak a szerződést megkötő két félnek - tette hozzá.

Abban az esetben, ha a fogyasztó interneten szervezi az utazást, előfordulhat, hogy az általa kiválasztott irodánál megvásárolja a szállást, majd a honlap útmutatását követve ellátogat egy másik honlapra, ahol a transzfert intézheti.

Elég valószínű azonban, hogy a két szolgáltatást két különböző cégtől veszi igénybe - mondta Baranovszky György.

Ekkor már nem érvényes az utazási csomagra vonatkozó fogyasztóvédelmi rendelkezés - hangsúlyozta a fogyasztóvédő.

A problémát az Európai Unió szakértői már felfedezték, épp most folyik az utazókat hatékonyabban védő jogszabályok kidolgozása - tette hozzá az ügyvezető elnök.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást