Összefügg a móri bankrablás és a veszprémi postásgyilkosság

InfoRádió / MTI
2007. január 11. 15:13
Összefüggés van a móri bankrablás és a veszprémi postásgyilkosság között - jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatóhelyettese.

Az egy hónappal ezelőtt bejelentett, Tatabánya és Tarján között az erdőben megtalált gépkarabély, hangtompító, könnygáz- és villanógránát mellett két AP típusú pisztolyból származó lőszerhüvelyeket találtak - mondta Zsombok György.

A lőszerhüvelyeket hét szakértő vizsgálja, azt is kutatják, vannak-e a megtalált tárgyakon DNS-nyomok.

Az egyik pisztolyt - szakértők által bizonyítottan - 2003. július 24-én, a veszprémi postásgyilkosság idején használták. A másikat a móri bankrablásért már jogerősen elítélt Kaiser Ede használta a rablás során - tette hozzá a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa.

Az ezredes elmondta: a móri bankrablás egyetlen hiányzó láncszeme, hogy a 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő bűncselekményhez használt fegyverek nem kerültek elő, a most megtalált lőszerhüvelyek közelebb hozták a rendőröket ennek a tisztázatlan kérdésnek a megoldásához.

A rendőrség feltételezése szerint a móri bankrablás elkövetőit és az ismeretlen postásgyilkost fegyverrel ellátó személy azonos lehet - tetet hozzá Zsombok György.

A postásgyilkos még szabadon van

A valószínűleg 25-30 év körüli, ismeretlen tettes összesen hat alkalommal rabolt ki Győrben és Tatabányán, legutóbb 2005. június 20-án Győrben követett el bűncselekményt, amikor fegyverrel fenyegetett meg egy postást.

A legnagyobb nyomravezetői díjat, tízmillió forintot is a postásgyilkos ügyében tűzték ki.