Gyurcsány pártelnökségéhez "kétség sem férhet"

InfoRádió / MTI
2007. január 11. 16:01
Egyelőre Gyurcsány Ferenc az egyedüli jelölt az MSZP elnöki posztjára - közölte Juhász Ferenc. A párt alelnöke szerint komoly politikai észérv szól amellett, hogy megegyezzen a miniszterelnök, illetve a nagyobbik kormánypárt elnökének személye.

"A miniszterelnök pártelnökségéhez, most ebben a pillanatban kétség nem férhet" - jelentette ki az MSZP országos alelnöke a párt heves megyei szervezetének tisztújító ülése előtt.

Juhász Ferenc közölte: személyes véleménye szerint komoly politikai észérv szól amellett, hogy megegyezzen a miniszterelnök, illetve a nagyobbik kormánypárt elnökének személye.

"Az állandóság egyet jelent a vereséggel. Ennek elkerülését szolgálja, a többi között, az alapszabály módosítása is" - tette hozzá a szocialista alelnök. Ezzel kapcsolatban vitatta azokat az értékeléseket, miszerint a módosítás szűkítené a párt belső demokratizmusát.

Ugyanakkor azt nem engedhetik meg maguknak, hogy az MSZP nevében és helyette, adott esetben párton kívüliek képviseljenek a szocialista párttal ellenétes álláspontot a párt platformjaként és tagozataként - szögezte le Juhász Ferenc.