Demszky: Budapest nem fizet a Pest megyeik helyett

InfoRádió / MTI
2007. január 10. 16:08
A főpolgármester szerint nagyobb állami szerepvállalással vagy az érintett Pest megyei önkormányzatok és a BKV közötti támogatási szerződésekkel lehetne csökkenteni a helyközi bérletek árát. Demszky Gábor ezt a gödöllői polgármesternek írt levelében közölte.

A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a kedvezményes bérletek azért drágultak, mert megváltozott az árkiegészítésre, illetve az utazási kedvezmények rendszerére vonatkozó szabályozás.

Közölte: míg korábban az állam 90 százalékos támogatást nyújtott a környéki busz- és HÉV-bérletek megvásárlásához a tanulók és a nyugdíjasok részére, addig most 56 százalékos árkiegészítést ad.

Demszky Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy augusztus és december között ez nem jelent meg a BKV áraiban, és emiatt a cégnek mintegy 300 millió forintos többletkiadása volt.

Hozzátette: tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a Pest megyei utasok érdekében.

Gödöllő polgármestere kedden fordult levélben a főpolgármesterhez az ügyben.

Gémesi György azt kérte: Demszky Gábor függessze fel a HÉV-viteldíjak emelésére vonatkozó rendelkezést, adjon tájékoztatást a változások okairól, valamint azonnal kezdjen konzultációt a megoldás lehetőségéről.