Balatonvilágos megvenné a Club Aligát

InfoRádió / MTI
2007. január 4. 19:35
Bejelentette elővételi szándékát az egykori állampárt, az MSZMP üdülőjeként üzemelő Club Aligára a balatonvilágosi önkormányzat.

A település polgármestere azután beszélt erről, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság a múlt hónapban már kihirdette az üdülőkomplexum tulajdonlására és vagyonkezelői jogaiért kiírt pályázat nyertesét.

A győztes PRO-MOT Hungária Kft. bruttó 5 és fél milliárd forintot ajánlott az ingatlanegyüttesért, a balatonvilágosi önkormányzatnak ugyanakkor egy 1992-es törvény értelmében elővételi joga van a területre.

Fekete Barnabás, a település vezetője most azt mondta: a Pólus Palace Befektetési Csoporttal kötött megállapodás értelmében a cég kötelezettséget vállalt arra, hogy biztosítja a szükséges tőkét az önkormányzat számára.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság által kiírt ötödik pályázatra a november eleji határidőig öten jelentkeztek. Az ingatlanra a legjobb ajánlati ár 5,5 milliárd forint volt.

A vagyonkezelésbe megszerezhető ingatlanok összterülete 47 hektár.

A területen 55 épület található, amelyek teljes alapterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert.

A Club Aliga használati jogára szóló igényét korábban bejelentette az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, ezt azonban a Veszprém megyei bíróság 2006 februárjában másodfokon is elutasította.