"A hazugság-sztori mindenkit meglepett"

Infostart
2007. január 3. 06:35
Meglepődve, de megértéssel fogadta a magyarországi zavargásokat az Európai Parlament képviselőinek zöme - mondta el az InfoRádióban a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Szájer József az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy az európai politikában a legnagyobb visszhangot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszéde váltotta ki.

A hazugság-sztori mindenkit meglepett - tette hozzá.

"Az Európai Parlamentben ugyanis politikusok ülnek", akik végiggondolták: ha velük történt volna ugyanez, állam- vagy kormányfőként, akkor le kellett volna mondaniuk, különben a sajtó és a közvélemény az országukban szétszedte volna őket - jelentette ki a politikus.

Szájer József hozzátette: egy brit képviselőtől azt hallottak, hogy ha Nagy-Britanniában egy országgyűlési képviselőt megvertek volna a rendőrök, akkor az alkotmányos válságot okozott volna.

Az Európai Parlament képviselői meglepődtek azon, hogy zavargások törtek ki Magyarországon, hiszen erre a rendszerváltozás óta még nem volt példa, azt azonban természetesnek vették, hogy egy ilyen nyilatkozat után, mint az őszödi beszéd, az emberek kifejezik nemtetszésüket - mondta.

"Nem volt egyeztetés"

Az európai parlamenti politikus kifogásolta azt is, hogy nem folyt Magyarországon érdemi vita a felhasználható uniós források elosztásáról.

Szájer József úgy fogalmazott: bukott polgármestereket jelölnek olyan pozíciókba, amelyek a megválasztott polgármesterek felett őrködve döntenek a felhasználható források sorsáról.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szájer József az uniós forrásokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Az Európai Parlament kéviselõje a zavargásokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást