Téli uborkaszezon: politikai semmittevés az országban

Infostart
2007. január 2. 16:57
Bár január 2. munkanap, nincs csúcsforgalom az utcákon, a hivatalokban kevesen dolgoznak, és a parlament, valamint a kormány is szünetelteti tevékenységét.

Az újév első munkanapján - ha csak a kormányzati-, illetve pártkommunikációt vesszük figyelembe - úgy tűnhet, mintha nem tartana javában a téli uborkaszezon. A valóságban azonban nagyon is tart.

A kormányszóvivő két ünnep között adott tájékoztatása szerint a minisztériumi szabadságolások ellenére minden tárcánál akad egy vezető tisztségviselő, aki felelős döntéseket hozhat. De hogy a kormánytagok közül ki, hány napra ment szabadságra, nem tudtuk meg Danks Emesétől.

A kormányszóvivő azt mondta: nehéz megmondani, melyik miniszter van távol, hiszen vannak, akik csak egy napot vettek ki az ünnepek alatt.

A 2007-es év első kormányülésére is várni kell - mondta a kormányszóvivő. Az idei első ülés január 10-én lesz, a napirendi pontokról pedig Danks Emese még nem adott tájékoztatást.

Ami pedig az Országgyűlést illeti, ott még később kezdődik a munka. A parlament sajtóirodájától az InfoRádió azt a tájékoztatást kapta, hogy a házbizottság február 1-jén ülésezik először, és ezen az egyeztetésen dől el a tavaszi ülésszak kezdetének pontos időpontja.
Megtudtuk továbbá, hogy várhatóan javában tart majd a farsangi szezon, amikor - az előzetes tervek szerint - február második hetében megkezdődhet a törvényalkotás a Házban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást