Egy hónapnyi pénzüket vesztik a nyugdíjasok idén

Infostart
2007. január 2. 06:55
A budapesti főállatorvos szerint csak a fővárosban évente 1.200 feljelentést kellene tenni, ha betartanák a szabályokat, és mindenkivel szemben, aki megszegi az élelmiszerek tárolására és értékesítésére vonatkozó előírásokat, büntetőeljárást kezdeményeznének - írja a Népszabadság.

A lap felhívja a figyelmet arra is, hogy jogszabályi módosítás híján, az élelmiszer-szállítmányokat az állat-egészségügyi szolgálatok munkatársi önmagukban nem, csak rendőri vagy pénzügyőri segítséggel állíthatják meg a közutakon.

Eddig soha nem látott mértékben száguld az úgynevezett nyugdíjas-infláció, amely az elmúlt év utolsó hónapjaiban két százalékponttal haladta meg az uniós átlagot - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az infláció hirtelen megugrását főleg a középső áfakulcs emelése, valamint a gyógyszerár-támogatás csökkenése okozta. Szakértők szerint az idén az idősek az infláció miatt egy egész havi járandóságuknak megfelelő összegtől eshetnek el.

Ma még biztosan nem vehetők meg a kereskedőknél a patikán kívül árusítható gyógyszerek, mert bár a törvény végrehajtási rendelete megvan, a részletek nem teljesen ismertek - olvasható a Napi Gazdaságban.

A viszonteladói szerződések megkötése előtt a boltoknak be kell gyűjteniük az engedélyeket, így valószínű, hogy csak január közepétől jelennek meg a polcokon a fájdalomcsillapítók.

Nem sikerült ágazati bérmegállapodást kötniük a kereskedelmi munkaadói és munkavállalói érdekképviseleteknek. Olyan béralku lett volna kívánatos, amely szerint a szakmában az általános minimálbér 68 ezer forintra, a legalább két éves munkatapasztalatot szerzetteknek 72 ezer forintra emelkedik - közölte a Világgazdaság.

A többcsatornás ügyfélszerzést és a tanácsadás erősödő szerepét hangsúlyozta az Erste Bank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja a portfolio.hu hírportálnak adott interjújában.

A szakember szerint rövid távú stratégiára vallanak a most ismét divatba jövő akciós kamatok, az Erste Bank inkább a hosszú távú ügyfélkapcsolat és a többtermékes kapcsolat híve.

A bank nem tart az újrainduló fióknyitás hullámtól, elég erősnek érzi értékesítési csatornáit. Tátrai Bernadett szerint 2007-ben a hiteloldalon továbbra is kétszámjegyű növekedés lesz, míg a forrásoldalt a befektetési jegyek duzzasztják majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást