Jövőre is több mint száz kilométer autópályát adnak át

InfoRádió / MTI
2006. december 28. 10:37
Hatékonyabbá és átláthatóbbá válik az autópálya-építések finanszírozása a kormány múlt heti döntésével, amelynek értelmében az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság is részt vesz az uniós fejlesztési források kezelésében - közölte a kormányszóvivő.

Danks Emese hozzátette: ezzel párhuzamosan a Nemzeti Autópálya Zrt. irányítja majd a nem magántőke-bevonással megvalósuló sztrádafejlesztéseket.

A szóvivő közleménye szerint jövőre összesen 61,5 kilométerrel bővül az M7-es autópálya, amikor átadják a forgalomnak a Balatonkeresztúr és Nagykanizsa közti 35,5 kilométeres, a Nagykanizsa és Becsehely közötti 12 kilométeres, valamint a Zamárdi és Balatonszárszó közötti 14 kilométeres új szakaszt.

Jövőre elkészül az M0-ás keleti szektorának mintegy 26 kilométeres része, valamint az M6-os és M0-érdi tető közötti 11 kilométeres szakasz is.

A Görbeháza és Nyíregyháza közötti szakasz átadásával 39 kilométerrel lesz hosszabb az M3-as autópálya, és szintén jövőre indulhat meg a forgalom az M8-as autópálya dunaújvárosi hídján.

Az idén összesen 177 kilométernyi új autópálya-szakaszt adtak át a forgalomnak.