Selejtes kenyerektől roskadoznak a polcok

Infostart
2006. december 27. 15:15
A boltokban árult kenyereknek csak 21 százaléka friss, a többit több mint egy napja sütötték - derült ki a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség most közzétett jelentéséből.

A szervezet három hónap alatt országszerte 209 gyártó 600-féle csomagolt és csomagolatlan kenyerét vizsgálta meg.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kenyérféleségek 16 százalékának csomagolásán található jelölés nem felel meg az előírásoknak: a gyártók a legtöbbször nem megfelelő lisztet használtak fel, vagy nem az előírt arányoknak megfelelően állították elő a terméket.

A megvizsgált minták 8 százaléka volt kisebb tömegű, mint amit feltüntettek rajta; 26 százalékukban több volt a só a megengedettnél, és mindössze 3 százalékuknál nem használtak semmilyen adalékanyagot a kenyér gyártása során.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség kifogásolta azt is, hogy az újravizsgált hibás termékek gyártóinak csak egynegyede javított a kenyér minőségén a felszólítás után.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kathy Attila, a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõség szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást