Az Alkotmánybíróság elé viszi a Fidesz az egészségügyi törvényt

Infostart
2006. december 27. 12:45
Az Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló törvény miatt - jelentette be Mikola István volt egészségügyi miniszter. A képviselő úgy fogalmazott: a Fidesz csalódott, amiért a köztársasági elnök aláírta a törvényt.

Mikola István úgy vélte: mivel az országban megyerendszer van és nincsenek régiók, elfogadhatatlan, hogy az önkormányzatok megkérdezése nélkül, a Regionális Egészségügyi Tanácsokban döntsenek a kórházi ágyszámokról.

Az ellenzéki képviselő szólt arról is, hogy kezdeményezi a helyi adókról szóló törvény módosítását annak érdekében, hogy ne kaphassanak mentességet az építményadó megfizetése alól azok a benzinkutak, szupermarketek és egyéb boltok, amelyek a jövőben gyógyszert is árulnak majd a pénteken hatályba lépő új gyógyszerforgalmazási törvény alapján.

Mikola István hozzátette: a Fidesz azzal sem ért egyet, hogy a gyógyszerek kikerüljenek a patikákból.

MSZP: nincs akadály

Schvarcz Tibor szocialista képviselő reagálásában azt mondta: a megyék közigazgatási régiókat alkotnak, és ha ezen a szinten meg tudnak egyezni a kapacitásokról, akkor Regionális Egészségügyi Tanácsokban csak jóvá kell hagyniuk a döntést.

A politikus csúsztatásnak nevezte Mikola István gyógyszert is árusító vállalkozásokra vonatkozó kijelentését, és hangsúlyozta: az építményadó alóli mentességet csak az újonnan létesített gyógyszertárak kérhetik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást