Fél négykor indulnak az utolsó budapesti metrószerelvények

InfoRádió / MTI
2006. december 24. 12:50
Az utolsó metró-és kisföldalatti szerelvények délután fél négykor indulnak vasárnap a fővárosban - közölte a BKV fődiszpécsere.

Fehérvári Tibor elmondta, hogy a vállalat felszíni járatai 16 óráig közelednek, ezután az éjszakai járatokkal lehet utazni.

Az autóbuszok, villamosok és trolibuszok jellemzően 16 óráig járnak. Ahol a csatlakozó járatok érkezése szükségessé teszi, az utolsó járművek a csatlakozás bevárásával néhány perccel később indulnak.

Így a metróállomásokról induló mindegyik felszíni járat megvárja az utolsó metrót, a csepeli és a békásmegyeri autóbuszok megvárják az utolsó HÉV-et, a hűvösvölgyi autóbuszok az utolsó 56-os villamost, a Rákoskeresztúrról induló járatok az utolsó 61E jelű autóbuszt, a csepeli autóbuszok az utolsó HÉV-et, az 50-es, 58-as, 113-as buszok az utolsó 3-as autóbuszt - olvasható a BKV internetes oldalán.

A HÉV-szerelvények Budapestről 15 óra 50 perckor és 16 óra 5 perc között, a külső végállomásokról 14 óra 30 perc és 16 óra 24 perc közötti időszakban indulnak utoljára.

Az utolsó fogaskerekű a Városmajortól 16 órakor, a Széchenyi-hegyről 16 óra 25 perckor indul.

A szokásosnál korábban, 16 órától közlekednek az éjszakai járatok, amelyek egy része az éjjeli időszakhoz képest sűrűbben jár. Szenteste éjjelén az éjszakai autóbuszok a vasárnap éjszakai menetrend szerint közlekednek. Ettől csak a 906-os járat tér el, amelynél egész éjszaka 15 percenként indulnak az autóbuszok.